Ezek a magnéziumhiányra utaló tünetek

A magnéziumpótlók iránt igencsak megnőtt a kereslet napjainkban, amely nem véletlen, hiszen rohanó világunkban elengedhetetlen, hogy az idegrendszerünk megfelelő egészségi állapotban tudja felvenni a harcot a mindennapi stresszel szemben. A magnézium többek között segíti a mentális egészségünket: csökkenti a szorongást és a stresszt – elősegítve ezzel a jó alvásminőséget. De hogyan jelez a szervezetünk, amikor a magnéziumhiány veszélye áll fenn?

Érdemes figyelni a tünetekre, mert a magnéziumhiány számos egészségügyi kockázattal járhat.

A magnézium olyan ion, amelynek sejtjei több mint 200 funkciót tartalmaznak – ezek közül sok létfontosságú az alváshoz, a központi idegrendszer gyógyulásához és az izmok helyreállításához. Ezért ideális éjszakai fogyasztásra. Tekintettel a D-vitamin fontosságához hasonló, számos testi funkcióban betöltött szerepére, nem meglepő, hogy a magnéziumhiány gyakori jelenség, és arra hívja fel a figyelmet, hogy bár a magnéziumhiány tünetei sokfélék lehetnek, pár kulcsfontosságú jelre érdemes odafigyelni – hangsúlyozza dr. Álvaro Campillo emésztéssel foglalkozó szakember.

Ezeket a magnéziumhiányra utaló tüneteket nem hagyhatjuk figyelmen kívül:

  1. Gyakori fejfájás
  2. Izomgörcsök
  3. Krónikus fáradtság, energiahiány
  4. Depressziós tünetek
  5. Többször előforduló légzési problémák
  6. Idegesség, szorongás, ingerlékenység
  7. Cukorbetegséggel kapcsolatos tünetek

Hogyan szedjük a magnéziumkiegészítőket?

A magnéziumkiegészítők okkal népszerűek, azonban fontos a helyes adagolásra és a kiegészítés módjára való odafigyelés. Ebben jobb, ha kikérjük egy, a témában jártas szakember segítségét, ha a fent említett tünetek valamelyikét észleljük – különösen, ha egyéb gyógyszereket is szedünk.

A magnézium létfontosságú anyagcserénk, izomzatunk, immunrendszerünk és idegrendszerünk számára, ezért elengedhetetlen, hogy étrendje tartalmazzon magnéziumot, különösen, ha krónikus gyulladásos betegségekben, migrénben, csontritkulásban vagy alvászavarban szenved. Ezek a körülmények mind magasabb magnéziumszintet igényelnek az optimális egészség és a teljesítmény érdekében – mondja dr. Álvaro Campillo.

Elolvasom a cikket