Hankó Balázs szerint javítani kell a családok helyzetén

MH/ MTI
2024. október 16. szerda. 13:24

A kormány javítani kíván a családok anyagi helyzetén, tovább segíti a fiatalok életkezdését és a lakhatást – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter szerdán, miután családszervezetekkel egyeztetett Budapesten.

Hankó Balázs közölte: ezt a három területet az új gazdaságpolitikai akcióterv részévé kell tenni. Az anyagi támogatást a családi adókedvezmény két lépcsőben történő megduplázásával tudják biztosítani. A fiatalok támogatásában is vannak „további elképzelések a diákhitel kapcsán” – tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy a szakképzésben részt vevők számára olyan hiteltermékben gondolkodnak, amely több millió forintos életkezdési támogatást nyújthat a fiataloknak úgy, hogy vállalják a magyarországi munkavállalást.

Ennél a hitelformánál további kedvezményt adna a kormány, ha gyermeket is vállalnak – ismertette a tárcavezető. Elmondta azt is: a kormány elkötelezett abban, hogy az új lakások ötszázalékos áfáját 2026 végéig fenntartsa. Az otthonfelújítási program a kistelepüléseken élőkre fókuszálna, a nagyobb városokban élő fiatalok lakáshoz jutását, lakástámogatását erősítenék – tette hozzá Hankó Balázs.

Elolvasom a cikket