Varga Mihály: Bizalom és együttműködés nélkül nincs gazdasági eredmény

MH/MTI
2024. október 16. szerda. 23:17

Hazánk az elmúlt 14 évben egymillió új munkahelyet hozott létre, több mint 50 százalékkal növelte a reálbéreket – tette hozzá.

A szakminiszter kitért arra, hogy most a nemzetközi környezet nem túl kedvező. Ennek ellenére a magyar gazdaság növekedési pályára állt, az idén 1-1,5 százalék környékén lehet a gazdaság bővülése, jövőre pedig az Európai Bizottság szerint is 3-3,5 százalékos növekedéssel a magyar gazdaság dobogós helyen lehet.

Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója a díjátadón kiemelte, a díj lehetőséget ad arra, hogy középpontba helyezzék a vállalkozások sikereit és vállalkozói közösséget építsenek.

A EY nemzetközi programja olyan üzletembereket ismer el, akik nem csak saját sikereikért dolgoznak, hanem formálják a jövő gazdaságát és társadalmát is. Példájuk a biztosíték arra, hogy kockázatvállalással, kitartással és folyamatos innovációval bármi elérhető – tette hozzá a vezérigazgató.

Az idén az EY Az Év Üzletembere díjat és a fődíjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank társalapítója és elnök-vezérigazgatója kapta, aki Magyarországot képviseli majd a verseny globális döntőjében, a World Entrepreneur of the Year rendezvényen Monacóban 2025-ben.

Az EY Az Év Üzletembere díjat nyert Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. irányítója, és Szabó Miklós, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosa, aki az EY Példakép különdíjat is kiérdemelte.

Az EY Női Vállalkozói Kiválóság különdíját Prohászka Andrea, a Tutti Kft. ügyvezetője vette át.

A Demján Sándor emlékére létrehozott EY Vállalkozói Szellemiségért különdíjat Fülöp Gábor és Fülöp Gáborné, az Agrosprint Zrt. alapítói kapták.

Az EY Fenntarthatóságért különdíjat Kovács Károly, a Pureco Ltd. alapítója és ügyvezetője nyerte el.

Az EY Innovátor különdíjat Szabóné Benyeda Zsófia, a Prophyl Kft. ügyvezetőjének ítélte a zsűri a vállalat élén végzett úttörő munkájáért és az állategészségügyben végrehajtott újító megoldásaiért.

Az EY Az Év Üzletembere díj Magyarországon már két évtizede ismeri el azokat a kiemelkedő teljesítményt felmutató vezetőket, akik választ adnak a gazdasági kihívásokra, és innovatív megoldásaikkal az üzleti eredmények mellett aktívak a társadalmi felelősségvállalás területén is.

Elolvasom a cikket