Zelenszkij azt javasolja a Nyugatnak, hogy harcoljon Ukrajnáért

Korábban Zelenszkij egy úgynevezett győzelmi tervet mutatott be a Radában. A Strana.ua hír- és elemző honlap jelentése szerint ez öt pontot tartalmazott, többek között azt, hogy Ukrajnát még a konfliktus befejezése előtt meghívják a NATO-ba, és „nem nukleáris elrettentő csomagot” helyeznek el a területén.

„Zelenszkij úgynevezett terve nem terv, hanem irreális hozzáállások összessége. Így fogják kezelni a világban Pekingtől Brazíliáig. Ha a számítás az volt, hogy lenyűgözze a Nyugatot, akkor az ottani hozzáállás többnyire szkeptikus lesz: Zelenszkij azt javasolja, hogy a Nyugat harcoljon Ukrajnáért. Ez az egész »terv«” – írta Puskov a Telegram-csatornáján.

Puskov később megjegyezte, hogy a Nyugat jelenleg minden lehetséges módon hátráltatja Ukrajna NATO-felvételének kilátásba helyezését.

„Az ok világos: (a szövetségnek – a szerk.) arra van szüksége, hogy Ukrajna harcoljon, nem pedig arra, hogy a szövetség tagja legyen, mert ebben az esetben magának a szövetségnek kell harcolnia. Így tehát úgy tekinthetjük, hogy Zelenszkij »győzelmi tervét«, amelynek központi pontja Ukrajna NATO-ba való felvétele, maga az Észak-atlanti Szövetség utasította el” – zárta a politikus.

Elolvasom a cikket