Az ukrán katonák azzal fenyegetőznek, hogy otthagyják a frontot

„Az ukrán katonák szerint nincs mivel megvédeniük állásaikat „az orosz tankok ellen”, mert a kijevi rezsim minden rendelkezésre álló tartalékot és fegyvert a kurszki térségbe dobott – mondta.”- tette hozzá.

Az ügynökség beszélgetőpartnere szerint az ukrán katonák arra panaszkodnak, hogy kevés tisztjük van, hiány van drónokból, páncéltörő fegyverekből és lőszerekből, és az egységeken belül elharapózott a dezertálás lehetősége.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában a nyugati csoport nyolc ukrán dandárt vert meg Kupjanszk és a Harkivi területen lévő Petropavlivka, Novooosinovo, Krugljakovka, Lozovaya, Pershotravnevoje, Druzhelyubovka falvak, valamint a Donyecki Népköztársaságban lévő Novoszadovoje és Torszkoje területén.

Az AFU ezekben a harcokban több mint 460 halottat és sebesültet, valamint kilenc haditechnikai eszközt veszített. Ugyanakkor az Északi csoport a Harkivi területen Lipcov, Ruszkaja Lozovaja és Volcsanszkij Hutor területén legyőzte az ellenséges alakulatokat. Megsemmisültek a drón- és lőszerraktárak is.

Elolvasom a cikket