Fehérjére vagy nedvességre van szüksége a hajának?

A haj rossz egészségi állapotának egyes jelei – törékeny hajvégek, töredezettség, göndörödés – azt jelezhetik, hogy foglalkozni kell önmagukkal, és változtatni kell hajápolási rendszerünkön, de nem mindig egyértelmű, hogy hol kezdjük. Olvasson tovább, hogy megtudja azt, hogyan teszi egyedülálló módon egészségessé tincseit a fehérje és a nedvesség, és hogy a kettő egyensúlyának megőrzése, hogyan nyújthatja a legjobb megoldást hajának.

Annak jelei, hogy hajának fehérjére van szüksége

Ha nincs elegendő fehérje a hajban, tincseink elveszítik tartásukat és szerkezetüket. A fehérjehiányos haj gyakran gyenge és ernyedt. Könnyen törik, nedvesen puha, nincs egészséges fénye, fénytelennek tűnik.

A fehérjehiány jelei a hajon

Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli vagy tapasztalja, tekintse úgy, hogy nem jut elegendő fehérje a hajképzésre:

  • Ernyedt és élettelen megjelenés.
  • Fokozott töredezettség és töredezett hajvégek.
  • A rugalmasság hiánya.

A fehérjehiány gyakori okai

Az egészségnek és az életmódnak mind köze van a szálainkban található fehérjeösszetételhez. Az olyan dolgok, mint a napsugárzás, a klór és a meleg hajformázás, mind hozzájárulnak a fehérjetartalom elvesztéséhez a hajban idővel. A már meglévő egészségügyi állapotok, mint például a pajzsmirigy alulműködése vagy a hormonális egyensúlyhiány, szintén befolyásolhatják a szervezet azon képességét, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét termeljen az egészséges hajképzésére.

A nedvességhiányos haj jelei

Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli vagy tapasztalja, tekintse úgy, hogy nem jut elég nedvesség a hajába:

  • Durva textúra.
  • Unalmas és élettelen megjelenés.
  • Göndörödés és gubanc.

A nedvességhiány gyakori okai

A nedvességhiányt gyakran több tényező okozza. Ezek lehetnek például a száraz időjárás és alacsony páratartalom, durva nedvességblokkoló hajtermékek, hőformázó eszközök, például hajszárító, laposvasalók vagy hajsütővasak gyakori használata, túl kevés víz fogyasztása miatti kiszáradás és bizonyos egészségügyi állapotok vagy azokra való hajlam.

  • A hőformázó eszközök túlzott használata;
  • Vegyi kezelések.;
  • Környezeti tényezők (páratartalom, napsugárzás);
  • Kiszáradás;
  • Meglévő egészségügyi állapotok, hajlamok;

Fehérjeben gazdag összetevők

A piacon számos fehérjekezelés található a haj számára. Ezek azok a kozmetikumok, amelyeket érdemes keresni, amikor megpróbáljuk újraéleszteni a hajunkat.

Keratin: A keratin a haj szerkezetének körülbelül 90%-át teszi ki. Ennek az elsődleges fehérjének a helyi alkalmazása erősíti a hajszálat, csökkenti a töredezést és visszaállítja a rugalmasságát.

Hidrolizált búzaprotein: Ez az összetevő újjáépíti a haj szilárdságát a természetes fehérjékhez kötődve. Kitölti a kutikula gyenge pontjait és réseit, és javíthatja a nedvesség megtartását, térfogatot és simaságot ad.

Hidrolizált selyemprotein: Ez a fehérje a selyemhernyók selyeméből származik! Szericint és fibroint tartalmaz, amelyek olyan aminosavak, amelyek képesek kötődni a haj keratinjához, és hozzájárulnak a védőgát újjáépítéséhez.

Aminosavak: Az aminosavak behatolhatnak a hajszálba, és újjáépíthetik a sérült fehérjestruktúrákat, fokozva a haj ellenálló képességét a jövőbeni károsodásokkal szemben.

Kollagén: A kollagén egy fehérje, amely a bőrben és a kötőszövetekben található, beleértve a fejbőrt is. Ha ezt az összetevőt hozzáadja a hajápolási rutinjához, az egészséges növekedési környezetet teremt, valamint minden szál körül védőfóliát ad, hogy fokozza az erőt és a rugalmasságot.

Hidratáló összetevők

Ha olyan termékeket keres, amelyek hidratálják a hajat, növelik a nedvességét azt javasoljuk, hogy keresse meg az alábbi összetevőket.

Hialuronsav: Ez a bőrben és kötőszövetekben található, természetesen előforduló anyag erős vízmegtartó tulajdonságokkal rendelkezik, és súlyának 1000-szeresét képes megtartani a vízben, így kiváló nedvesítőszer (olyan anyag, amely a környezetből nedvességet visz be a hajba).

Aloe Vera: Ennek a növénynek a gélszerű nedve gazdag vízben, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben, amelyek mindegyike segíti a haj nedvességtartalmát. Mivel körülbelül 98%-a víz, ez az összetevő kiváló természetes hidratáló, amely azonnal feltöltődik.

Glicerin: Ez a természetes nedvesítőszer növényi olajokból vagy állati zsírokból származik. A glicerin magához vonzza a nedvességet a levegőből, és megköti a hajhoz, így segít fenntartani a hidratáltságot és megelőzni a hiányt.

Méz: Egy másik természetes nedvesítő és bőrpuhító, a méz magas cukortartalma kiváló hidratálószer, a glicerinhez hasonlóan köti a nedvességet a hajszálakhoz. A méz emellett kisimítja a hajszálat és lezárja a nedvességet, ami puhább, fényesebb hajat eredményez.

Elolvasom a cikket