Harry herceg és Meghan Markle visszaköltözik Európába?

Az Egyesült Államokban élő Harry herceg és Meghan Markle állítólag nagy összeget költött a házra, miután kilakoltatták őket a Frogmore Cottage-ból. A hírek szerint Eugénia hercegnővel és férjével, Jack Brooksbankkel mentek háznézőbe, akiknek szintén van egy otthonuk Melidesben, Lisszabontól délre.

A néhai II. Erzsébet királynő 2018-ban adta ajándékba a Frogmore Cottage-t Windsorban a sussexieknek az esküvőjük alkalmából. Miután 2020-ban az Egyesült Államokba költöztek, a házat Eugénia hercegnő és férje vették bérbe. III. Károly király később arra kérte Harryt és Meghant, hogy mondjanak le az ingatlanról. A Portugáliába költözés hírét egyelőre nem kommentálta a hercegi pár, de sajtóértesülések szerint a vásárlás lehetővé teheti a sussexiek számára, hogy megszerezzék az úgynevezett „aranyvízumot”, amellyel hozzáférést kapnának az Európai Unió schengeni övezetéhez.

A brit királyi család a karácsonyt Sandringhamben tölti, ám nem valószínű, hogy Harryék is kapnak meghívót. Mindeközben amióta nem kapnak fokozott rendőri védelmet, a herceg nem szívesen viszi feleségét és gyermekeit a szülőhazájába, mert félti a biztonságukat. Ingrid Seward király életrajzíró szerint Harryék még nem döntöttek. Azonban úgy gondolják, hogy a gyerekeiknek jót tenne, ha találkoznának a családtagjaikkal, és a herceg is meglátogatná a beteg III. Károlyt.

Elolvasom a cikket