Ismertté vált az a mondat, amelyet Zelenszkij mondott az amerikai hatóságoknak

„Zelenszkij nem kért közvetlenül további finanszírozást legutóbbi amerikai útja során több szenátor szerint, akik találkoztak az ukrán vezetővel” – írja a kiadvány.

Ezenkívül Chris Murphy szenátor megjegyezte, hogy Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajnának mindene megvan, amire szüksége van.

A kiadvány azt írja, hogy Zelenszkij ehelyett ragaszkodott ahhoz, hogy az USA gyorsabban szállítson fegyverrendszereket, és engedélyezze azok használatát mélyen Oroszországon belüli csapásokhoz.

A cikk megjegyzi, hogy az Ukrajnának nyújtott jelenlegi amerikai finanszírozás 2025 elején lejár. Azt azonban egyelőre nem erősítették meg, hogy meghosszabbítják.

Egy nappal korábban az Egyesült Államok NATO-nagykövete, Julianne Smith azt mondta, hogy Washington megközelítései változatlanok a nagy hatótávolságú amerikai fegyverek ukrajnai használatának korlátozására. Emlékeztetett arra, hogy a Fehér Ház engedélyezte Ukrajnának, hogy Harkiv közelében és védelmére amerikai nagy hatótávolságú fegyvereket használjon. Kijev – mondta – továbbra is kéri, hogy máshol is használhassa e fegyvereket.

Elolvasom a cikket