Megkapja decemberig Szerbia a Fitch és a Moody’s osztályzatát

Szerbia az év végéig befektetési hitelminősítést fog kapni a Fitch és a Moody’s ügynökségektől – közölte csütörtökön Aleksandar Vučić a Szerbia–Japán Üzleti Fórum nevű rendezvény megnyitóján. Mint az elnök kifejtette, hazája a minap végre megkapta a Standard and Poor’s ügynökség befektetési hitelminősítését is.

Ez a legnagyobb japán üzleti delegáció, amely valaha hazánkban látogatott – közölte az eseményen az elnök. Válaszul Akira Imamura japán nagykövet arról beszélt, hogy az ázsiai ország cégei egyre nagyobb érdeklődést mutatnak Szerbia iránt, ami az állam töretlen fejlődésének és makrogazdasági stabilitásának köszönhető. Imamura jelentősnek nevezte azt, hogy Belgrád befektetési hitelminősítést kapott a Standard and Poor’s ügynökségtől.

Susumu Kataoke, a Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) elnöke reményét fejezte ki, hogy hamarosan újabb befektetések érkeznek Szerbiába, majd rámutatott, hogy a világ geopolitikai feszültségeinek kontextusában Belgrádnak stratégiai pozíciója van a japán vállalatok szemszögéből.

Elolvasom a cikket