Ukrán szupertehetséget igazolna Szoboszlai posztjára a Liverpool

Egyes hírek szerint a klub 17 éves labdarúgóját, Trey Nyonit részesítették volna előnyben Szoboszlaival szemben. Az ifjú középpályás valóban tehetséges focista, de komolytalan elképzelés, hogy ténylegesen felvehetné a versenyt a magyar labdarúgóval.

Most azonban valódi riválist kaphat Szoboszlai egy Nyoninál jóval idősebb és sokkal tapasztaltabb labdarúgó, az ukrán Heorhiy Sudakov személyében.

A Shakhtar Donyeck 22 éves támadó középpályása nagyon jól teljesít az elmúlt időszakban, hiszen idén 8 mérkőzésen 7 gólt szerzett és adott két gólpasszt is. Olyan topklubok érdeklődését is felkeltette, mint a Manchester City, az Arsenal és a Tottenham.

A legfrisebb hír szerint a Liverpool is szeretné leigazolni az ukrán labdarúgót, de ez ilyen versenytársak mellett nem lesz egyszerű. Sudakov ára egyébként is borsos lesz, hiszen klubja korábban 40 millió euróért sem engedte el. A pletykák szerint azonban a Liverpool menedzsmentje annyira komolyan gondolja az üzletet, hogy akár 54 millió eurót is kifizetne Sudakov, a Transfermarkt becslése szerint 35 milliós értékű játékjogáért.

A 22 éves ukrán labdarúgó Szoboszlaihoz hasonlóan tízes pozícióban szerepel, és fiatal kora ellenére 121 profi mérkőzésen 24 gólnál és 21 gólpassznál jár. A magyar labdarúgó ugyanilyen idős korában 180 mérkőzésen volt túl, és 54 gól mellett 59 gólpassz volt a mérlege.

Elolvasom a cikket