Az ENSZ nem támogatja Izrael taktikáját

MH/ MTI
2024. október 18. péntek. 22:05

Az OCHA továbbá aggodalmának adott hangot az izraeli telepesek palesztinok elleni támadásai miatt az olajfaültetvények őszi szürete alatt, és kiemelte, hogy a telepesek palesztin családok tízezreinek megélhetését sodorják veszélybe.

„Az izraeli erők emberi életeket követelő, háborús helyzethez hasonló taktikát alkalmaznak Ciszjordániában, amely aggodalomra ad okot a túlzott erőszak alkalmazása miatt, és tovább növeli az ott élők humanitárius szükségleteit” – mondta az OCHA szóvivője, Jens Laerke egy genfi sajtótájékoztatón.

A szóvivő elmondása szerint október 8. és október 14. között az izraeli erők kilenc palesztint öltek meg az Izrael által megszállt területen, köztük egy gyermeket is.

Hozzátette, hogy a megölt embereket az izraeli erők előzőleg azzal vádolták meg, hogy izraeliekre támadtak.

A szóvivő kitért arra is, hogy az izraeli telepesek októberben több tucat esetben támadtak palesztinokra az olajbogyószüret idején. Az OCHA-hoz eljutott jelentésekben egy olyan palesztin nőt is megemlítenek, akit olajbogyószedés közben öltek meg Dzsenínben – tette hozzá.

„Rendkívül aggasztó, hogy már nemcsak az embereket, de az olajfaligeteket is megtámadják” – emelte ki Laerke. Elmondása szerint az izraeli telepesek több száz olajfát és facsemetét rongáltak meg, vágtak ki, illetve loptak el.

Elolvasom a cikket