Elindult a Fiatal sportvezetők programja

MH/ MTI
2024. október 18. péntek. 23:17

A MOB azon 18 és 35 év közötti sportolók számára indította a programot, akik részt vettek az olimpiai kvalifikációban, és pályafutásuk után is szeretnének a sport világában maradni – tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A Fiatal sportvezetők programjára – amely egy NOB-kezdeményezés hazai adaptációja – 46 jelentkezés érkezett, 16-an – köztük Krizsán Xénia atléta, Márton Richárd úszó vagy Kovács Richárd ökölvívó – már el is kezdték a képzést, amelynek a nagy érdeklődés miatt még két fordulója lesz – az egyik november–decemberben, a másik tavasszal.

„Fontos volt számunkra, hogy egy kicsit a magunk képére, a hazai viszonyokra hangolva tovább vigyük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által életre hívott Young Leaders programot – nyilatkozott Gyulay Zsolt MOB-elnök. – Nagyon jó lenne ugyanis, ha az élsportolók, akik esetleg már a befejezés felé kacsingatnak, vagy a sportpályafutásuk utáni időszakot tervezik, megmaradnának a sportban. Nagyon örültem volna, ha az én időmben is lett volna ilyesmi, mert mindennél fontosabbnak tartom, hogy ne veszítsük el az értékeinket, hogy azok tegyenek a sportért, akik a legjobban tudják, mire van szükség a sikerhez.”

A képzés kétszer három nap időtartamú, elméleti és gyakorlati foglalkozásokból áll, és része a többi között a személyiségfejlesztés és önismeret, a kommunikáció, a sportprotokoll, a sportdiplomácia, a pénzügy és a fenntarthatóság.

A résztvevőknek a kurzus végén önálló projekttervet kell bemutatniuk – útjukat jó nevű mentorok segítik, nem csupán az oktatás során, hanem utána még fél évig.

Elolvasom a cikket