Forgalomkorlátozás lesz az M0-s és az M7-es két szakaszán

MH/MTI
2024. október 18. péntek. 10:52
Frissítve: 2024. október 18. 10:55

Péntek estétől, illetve hétfő reggeltől burkolatjavítási munkák miatt sávzárásra, forgalomkorlátozásra, útlezárásra kell számítani az M0-s autóút M3-as autópálya fölötti szakaszán, az M5-ös autópálya felé, valamint az M7-es autópálya Balaton felé vezető felhajtóágán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a péntek estétől várhatóan hétfő estig zajló építési ütemben az M0-s autóút M3-as autópálya fölötti szakaszán, az M5-ös autópálya irányába a forgalom egy sávra szűkül, az építési munkára, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A korlátozás nem érinti majd az M0-M3-as autópálya csomópontban az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást, továbbá a gyűjtő-elosztó pálya is igénybe vehető a torlódások enyhítésére – tették hozzá.

Hétfő reggeltől kedd estig az M7-es autópálya Budaörs, Sport utcai csomópontjában lesznek burkolatfelújítási munkálatok, ebben az időszakban a sztráda Balaton irányába vezető felhajtóágát zárják le. A zárás ideje alatt az M7-es autópályára a Balaton felé terelő útvonalon keresztül lehet felhajtani, amire külön táblák hívják majd fel a figyelmet – ismertették.

A tájékoztatás szerint a két útszakaszon főleg a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban torlódások várhatók, így az autósoknak időszakosan hosszabb menetidővel kell majd számolniuk.

A társaság a közlekedőknek azt ajánlja, hogy az aktuális forgalmi helyzetről indulás előtt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, illetve az utinform.hu oldalon tájékozódjanak, illetve az optimális útvonal megtervezéséhez navigációs, közösségi autós alkalmazást használjanak.

Elolvasom a cikket