Gál Kinga: A család a társadalom legfontosabb építőköve

Az eseményre számos politikai formáció képviselőit hívták meg, többek között a Fidesz és Patrióták alelnökét, Gál Kingát, a magyar kormány képviseletében pedig Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős államtitkárt.

Gál Kinga pénteken A kormányok a családok támogatásáért: jó gyakorlatok megosztása című beszélgetésben vett részt Adam Bielan lengyel (PiS) európai parlamenti delegációvezető képviselőjével, az olasz Fratelli d’Italia és Forza Italia egy-egy parlamenti képviselőjével, valamint egy spanyol és egy horvát vezető politikussal.

A Fidesz és a Patrióták alelnöke kiemelte: „Közösek azok az alapértékek, amelyekre Európa jövőjét szeretnénk felépíteni. Ezek közül talán a legfontosabb a család mint a közösségek és társadalmak legfontosabb építőkövének megerősítése. Az európai szinten egyedülálló magyar családtámogatási rendszer bemutatása mellett emlékeztetett: „Csak erős családokra lehet erős nemzeteket felépíteni.” Megjegyezte, hogy ma a döntéseket kevésbé hatja át a gyermekek iránti felelősség, aminek az is az oka, hogy maguk a döntéshozók közül egyre kevesebben vállalnak gyermeket, és éreznek irántuk felelősséget.

A vasárnapig tartó dubrovniki konferencia az első, ECR által szervezett nagyszabású nyilvános nemzetközi program az európai parlamenti választások óta. A vendégek között számos európai parlamenti képviselő mellett jelen van például Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő, Antonella Sberna, az európai parlament olasz alelnöke, Eugenia Roccella olasz családügyi miniszter és horvát kollégája, Ivan Šipić.

Gál Kinga meghívása jól jelzi: a Fidesz és a magyar kormány is megkerülhetetlen tényező az európai jobboldalon. Hiába próbálják a Patriótákat kiszorítani az európai politikából, az európai konzervatívok is tisztában vannak vele: a szuverenista pártok csak együttműködéssel tudnak sikeresek lenni. Ebben az együttműködésben a legnagyobb jobboldali frakcióra, a Patriótákra kulcsszerep vár – zárul Gál Kinga közleménye.

Elolvasom a cikket