Lefekvés előtt egyen ananászt

Kutatások szerint egy egészséges felnőtt embernek minimum 7-8 óra alvásra lenne szüksége naponta, ennek hiányában a kognitív funkciók tompulni kezdenek és például a sztrók kockázata is megnő. Amennyiben önnek is gondja van a minőségi alvással, akkor próbáljon ananászt fogyasztani lefekvés előtt. Máris elmondjuk, miért!

Kell egy kis ananász

Az ananász nemcsak finom, de tele van antioxidánsokkal is, a szakértők szerint pedig fontos része az egészséges étrendnek. Sőt, Dave Gibson alvásszakértő szerint az ananász azon élelmiszerek közé tarozik, elalvást segítő képességgel is büszkélkedhet. Gibson a New York Post-nak azt mondta, az ananász kisebb mennyiségben tartalmaz melatonin, ami köztudottan az elalvásért felelős hormon.

A melatonin termelése

A szervezet melatonin termelése nagyjából a lefekvés előtti két órával kezd el megugrani, majd 2 és 4 óra között tetőzik, ezt követően pedig fokozotosan csökken. Viszont, ha ön nem tud elaludni, akkor az azt jelenti, hogy nagy eséllyel nem termelt elég melatonint a szervezete. Ennek megtámogatására jó ötlet lehet néhány szelet ananászt elfogyasztani, hogy megtámogassa a szervezet melatonin termelését.

Csak semmi kávé

Fontos, hogy a melatonin termelését ne is gátold. Az olyan rossz szokások, mint a késő délutáni fekete teázás vagy kávézás negatív irányban befolyásolhatják a melatonin termelését. A koffein ugyanis zavaró tényező lehet, végső soron pedig az éjszakai alvás látja ennek kárát. Éppen ezért kerülje el ezeket az italokat a késő délutáni, esti órákban, sőt a kutatások szerint már délután 2 óra után sem szabadna ezekből fogyasztani. Ha imádod a teát, akkor jó hír, hogy nem mindegyikben van koffein, sőt némely tea kifejezetten jó jöhet elalvás előtt. Ha extrán szeretnéd támogatni az alvásod, akkor kortyolj levendula teát, a levendula ugyanis hatékonyan csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit is, ami közvetlenül társul az álmatlansághoz is.

Elolvasom a cikket