Medvegyev reagált Trump Zelenszkijről mondott véleményére

Rendkívül fontos az a kijelentés, hogy Donald Trump volt amerikai elnök elismerte Vlagyimir Zelenszkij felelősségét az ukrajnai konfliktusban – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. Úgy véli azonban, hogy ez az elismerés nem fogja megváltoztatni Washington álláspontját, számol be a news.ru.

„Trump elismerte, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti katonai konfliktusért (pontosabban a háborúért) a közvetlen felelősséget a Nyugat által táplált, minden legitimitását elvesztett mocskos drogos söpredék viseli. Ez a felismerés semmit sem fog változtatni az USA álláspontján, még akkor sem, ha Donald Trump visszakapja az Ovális Irodát. De ez a felismerés rendkívül fontos a jövő szempontjából” – magyarázta Medvegyev.

Korábban Trump Zelenszkijt az egyik legnagyobb üzletembernek nevezte . Elmondása szerint minden egyes alkalommal, amikor megjelenik, Washingtonból százmilliárd dollárral a zsebében távozik. A republikánus elnökjelölt biztos benne, hogy az ukrán elnök a felelős a kirobbant konfliktusért, és hogy az ország nem olyan lett, mint amilyen korábban volt.

Medvegyev arra is rámutatott, hogy az ukrán hatóságok egy „piszkos bomba” létrehozásán dolgoznak. Szerinte Kijevnek megvannak a lehetőségei egy ilyen terv megvalósításához, beleértve a nyersanyagokat, technológiákat és szakembereket.

Elolvasom a cikket