Megérkezett Hosszú Katinka válasza

Először is sok boldogságot kívánok Shannek a családi élethez! – kezdte posztját Hosszú Katinka.

„Valóban Shannel való közös munka alatt értem el a legtöbb eredményt, mivel egy sportoló 20-as évei számítanak a teljesítő képességük fénykorának. A tényekhez azért hozzátartozik, hogy én már 4 évvel Shane előtt Dave Saloval világbajnok voltam, valamint későbbiekben Petrov Árpáddal is. Layber-Gelencsér Máté aszisztálásával “csak” Európa bajnoki címet sikerült elérnünk, viszont ha a 2020-as Tokyoi Olimpiát nem halasztják egy évet nagy eséllyel megnyertem volna a 2 vegyes számot” – írta a hivatalos Facebook-oldalán.

Kiemelte: „Az olimpia halasztását követően, főleg úgy, hogy az utolsó pillanatig nem volt biztos, hogy 2021-ben egyáltalán lesz Olimpia, mi közösen úgy döntöttünk Mátéval, hogy a családalapítás és a magánélet többet ér, mint további sikerek hajszolása. Természetesen az úszást ezen időszak alatt nem tudtam elengedni egészen Kamília születéséig.

A párizsi felkészülésemre visszagondolva, az az év arról szólt, hogy példát mutassak illetve erőt adjak az újdonsült anyukáknak a gyors versenyformába visszalendülésemmel.”

A posztja végén a jelenlegi helyzetről is beszélt: „

A nap végén biztos vagyok benne, hogy a nyugodt magánélet és az idilli családi környezet többet ér bárminél.

Itt ki szeretnék térni arra, hogy a jelenlegi megnyilvánulásaimat sem azért teszem, mert a MÚSZ elnöke szeretnék lenni ahogy azt sokan gondolják. Nem szeretnék elnöki pozíciót, valamint az akadémiáról is lemondtam már egy ideje. Csupán egy egészséges magyar úszótársadalmat szeretnék. Ugyanakkor megértem azt, hogy a Széchy korszakban károsult jelenleg még jelenlévő sportvezetők ezt nem értik meg. Sokuknak nincs családja, amit nagyon sajnálok. A Magyar Úszósport egy szebb és tisztább közeg lenne, ha ez máshogy alakult volna. Nem pedig az őket ért morális sérelmek és atrocitások végett viszonyulnának az úszókhoz.”

Objektum doboz

Elolvasom a cikket