Zelenszkij három forgatókönyvet lát az Oroszországgal való konfliktus alakulására

Három különböző lehetőséget látunk az események alakulására. Az egyik a további támogatás, ugyanakkor a szövetségesek „óvakodni fognak bizonyos kockázatoktól”. Attól függően, hogy ki nyeri a Fehér Házért folyó versenyt, két másik utat is látunk – magyarázta Zelenszkij.

Az ukrán vezető ugyanakkor nem árulta el a másik két forgatókönyvet. Zelenszkij azt sem mondta meg, hogy melyik lenne Kijev számára előnyösebb. Ez a téma szerinte különösen érzékeny az állampolgárok számára.

Ezt megelőzően Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter a NATO katonai vezetőinek találkozóján azt mondta, hogy Zelenszkij „győzelmi terve” nem váltott ki nagy lelkesedést Kijev szövetségesei körében. Szerinte Kijev stratégiája nem egy fényes fény az alagút végén , amely megváltoztatja a valóságot.

Alexander Mercouris brit szakértő viszont korábban megjegyezte, hogy a nyugati országok belefáradtak Zelenszkij állandó követeléseibe, és a bemutatott „győzelmi terv” után nemet fognak mondani. Az elemző biztos benne, hogy Kijev szövetségesei felháborodtak az ukrán elnök újabb kérésein.

Elolvasom a cikket