Az elnyűhetetlen Modric döntheti meg a Puskás-rekordot

Ma este a Balaídosban Celta Vigo–Real Madrid spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendeznek. Az óceánparti városban az Aranycsapat és a Real Madrid legendás támadója, Puskás Ferenc máig fennálló, 58 éves rekordját döntheti meg Luka Modrics – abban az esetben, ha pályára lép.

A 2018-as aranylabdás horvát játékmester már most a legidősebb játékos, aki spanyol bajnokin szerepelt a Real Madridban: májusban 38 évesen és 238 naposan lépett pályára a Cadiz elleni, 3–0-ra megnyert meccsen (ezen alkalomból egy gólpasszt is kiosztott Brahim Diaznak) – ezzel pedig felülmúlta Puskás Ferenc rekordját (38 év, 233 nap).

Puskás, vagy ahogy a spanyolok emlegetik, Pancho 1966. május 8-án, 39 éves és 36 napos volt pályafutásának utolsó madridi fellépésén, amikor felhúzta az ikonikus mezt a Real Betis elleni Copa del Generalisimo (jelenleg Király-kupa) negyeddöntő első mérkőzésén. Ezt a Puskás-rekordot döntheti most meg Luka Modrics, és ezzel a Real Madrid történelmének valaha volt legidősebb játékosává válhat.

Modrics 2012-ben érkezett a Real Madridhoz, az azóta eltelt 12 idényben a klub és az egyetemes labdarúgás legendája lett. A horvát ikon az elmúlt 12 idényben 26 trófeát nyert meg a Real Madriddal, összesen 6 Bajnokok Ligája, 5 klubvilágbajnokság, 4-4 európai Szuperkupa és spanyol bajnoki cím, 2 Spanyol Kupa, és 5 spanyol Szuperkupa megnyerésében volt elévülhetetlen szerepe.

Az örökzöld Modrics a múlt hónapban, szeptember 9-én ünnepelte 39. születésnapját, de korát meghazudtolva, továbbra is minden madridi meccsen szerepelt az idei szezonban – a kilenc La Liga-mérkőzésen ötször ráadásul a kezdőcsapatban. A horvát válogatottnál sem pihen, Skócia ellen egyszer, Lengyelország ellen kétszer 90 percet töltött a gyepen, Portugália ellen pedig 77 percet játszott a Nemzetek Ligájában.

Puskás Ferenca is egyedülálló, hogy ő az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954), olimpiai (1952), Európa-bajnoki (Európa-kupa, 1953), Bajnokok Ligája- (BEK, 1960) és Interkontinentális kupadöntőben (1960) is. Rekordok sora köthető a nevéhez, szombat este után azonban vélhetően már csak eggyel kevesebb.

Elolvasom a cikket