Az örökség reményében rémes tettre szánta el magát

A 47 éves észak-dakotai nőt, Ina Thea Kenoyert azzal vádolták, hogy tavaly októberben meggyilkolta párját, az 51 éves Steven Edward Riley-t.

A nőt azért tartóztatták le, mert szeptemberben fagyállóval itatta meg a szerelmét, ugyanazon a napon, amikor a férfi megpróbált találkozni egy ügyvéddel, hogy egy távoli rokontól származó hatalmas, harmincmillió dolláros örökséget behajtson. Riley fia azonban kifejtette, hogy apját átverték. Azt mondta:

Ez egy átverés volt. Meg volt győződve arról, hogy örökölte a pénzt, és meg is fogja kapni, amikor az ügyvéddel találkozni akart. Az állítólagos ügyvéd soha nem jelent meg.

Ennek ellenére a rendőrség úgy véli, hogy Riley és Kenoyer is azt hitte, hogy az örökség törvényes. Ryan azt is hozzátette, hogy az apja azt tervezte, hogy a halála előtt szakít Kenoyával.

A rendőrség szerint Kenoya tévesen azt hitte a párja halálakor, hogy a férfi törvényes élettársaként jogosult erre a harmincmillió dollárra. A rendőrség azonban tájékoztatta őt, hogy az észak-dakotai törvények nem ismerik el ezt a köteléket. A hatóságok szerint a nő láthatóan ingerült lett, amikor erről tájékoztatták.

A nő kezdetben tagadta, hogy megmérgezte volna szerelmét, de végül bűnösnek vallotta magát.

A boncolás megállapította, hogy Riley fagyálló folyadék fogyasztása után halt meg, és a vére mérgező etilénglikolt tartalmazott. A rendőrségi nyomozás részeként a nyomozók megállapították, hogy etilénglikolt tartalmazó fagyállót hozzá lehet adni teához, hogy az édes ízű legyen, így könnyen álcázható.

Az áldozat testvére a nőtől a bíróságon azt – kérdezte:

Többet loptál, mint egy emberi életet. Elloptál egy fiút az anyjától és a mostohaapjától. Elloptál egy apát öt fiútól, egy testvért két nővértől, egy nagybácsit 12 unokahúgától és unokaöccsétől, nyolc nagybácsitól és sok baráttól. Milyen érzés, hogy ennyi mindent elvettél a semmiért?

Elolvasom a cikket