Az orvos a koleszterinszint-emelő élelmiszerek három csoportját nevezte meg

Először is, a medikus szerint ezek azok a termékek, amelyek túl sok telített zsírt tartalmaznak. „Ilyenek a húskészítmények és azok származékai, a kolbászok és a sonka, a tejtermékek, különösen a zsíros tej. Különösen növeli a káros koleszterinszintet a zsíros húsfajták – sertéshús, birkahús – túlzott használata” – pontosította Kabanov.

Másodszor, a hozzáadott cukrot tartalmazó édes termékek túlburjánzása, valamint a cukor túlzott fogyasztása a koleszterinszint növekedéséhez vezet – figyelmeztetett a táplálkozási szakember. Megjegyezte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfeljebb napi 50 grammot tart egészségesnek.

Csökkenteni kell a cukorfogyasztást, és cukorhelyettesítő termékeket kell választani – mondta a táplálkozási szakértő.

Harmadszor, a koleszterinszint emelkedik a telítetlen omega-3 zsírsavakat tartalmazó termékek hiánya miatt az étrendben – mondta a Lenta.ru beszélgetőpartnere. Ilyen a zsíros hal, az olívaolaj, a dió, amit éppen ellenkezőleg, be kell illeszteni az étrendbe – hangsúlyozta a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket