„A disznózsír tartalmaz egy hasznos zsírsavat – az arachidonsavat, amely fontos az anyagcserében és a szívműködésben, valamint a vírusok elleni küzdelemben. A zsiradék mérsékelt fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és a vírusok elleni küzdelemben, normalizálja a libidót. A zsiradék javítja a bőr állapotát a zsírsavtartalomnak köszönhetően, hozzájárul annak hidratálásához és védelméhez” – magyarázta Lyalina.
Szerinte, ha mértékkel fogyasztjuk, a disznózsír nem árt az egészségünknek. A biológus megjegyezte, hogy sok kalóriát tartalmaz, aminek köszönhetően kiváló energiaforrás. Megjegyezte, hogy ez különösen fontos a hideg évszakban.
„Nagy mennyiségű kalóriát tartalmaz, ezért kiváló energiaforrás, különösen a hideg évszakban. A-, D- és E-vitamin, valamint karotin, amelyek hozzájárulnak az immunitás erősítéséhez, a látás és az egészséges bőr megőrzéséhez. A szelén a disznózsír egyik eleme, amely természetes antioxidáns és küzd az öregedés ellen” – tette hozzá a szakértő.