Hét növény, amely tisztítja a levegőt

Az RBC-Ukrajna (Styler projekt) a levegőt tisztító növényekről gyűjtött össze egy csokorra valót.

Csokrosinda

Az osztálytermek, irodák és lakások gyakori zöld lakója a csokrosinda vagy más néven zöldike. Hamar népszerű szobanövény lett, mert rendkívül jól alkalmazkodik a különböző körülményekhez, és kevés odafigyelést igényel. A növény előnyei azonban itt még nem érnek véget. A csokrosinda képes elnyelni a szén-dioxidot, így több oxigént termel. Ezenkívül a növény elnyeli a formaldehidet, a xilolt és a toluolt.

Az aloé számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, ezért gyakran használják a szépségiparban. Az aloé megtisztítja a levegőt néhány, a háztartási tisztítószerekben, festékekben és ragasztókban található gyakori vegyi anyagtól, például a formaldehidtől és a benzoltól.

Anyósnyelv

Javítja a levegő minőségét és éjszaka oxigént bocsát ki, a szobai tigrislevél, vagy más néven anyósnyelv. A szén-dioxid elnyelése mellett ezek a növények számos vegyi anyagot, többek között formaldehidet, benzolt, xilolt, toluolt és nitrogén-oxidokat is képesek elnyelni.

A páfrány jelentősen javítja a levegő minőségét, segít helyreállítani a nedvességet és párásítóként működik. Ezenkívül elnyeli a formaldehidet és a xilolt. Ez a különleges tulajdonsága teszi az egyik legjobb légtisztító növénnyé.

Vitorlavirág

Az egyik legjobb szobanövénynek tartják, amely az agresszív vegyi anyagok eltávolításával tisztítja a levegőt. Ezek a virágok leveleiken keresztül felszívják a „mérgeket” (formaldehid, benzol, triklór-etilén, xilol és ammónia), és lebontják azokat a talajban.

Sárkányfa

Ezek a magas szobanövények nagyon hatékonyan „tisztítják” a levegőt, különösen az újonnan berendezett szobákban, mivel elnyelik a formaldehidet, a benzolt, a triklór-etilént, a xilolt és a toluolt. Bár meglehetősen lassan nő, a sárkányfa elérheti a 2,4 méteres magasságot.

Bambuszpálma

A bambuszpálma kiválóan tisztítja a levegőt a festékekben és az új szőnyegekben található bizonyos vegyi anyagoktól. Ez a zöld kedvenc képes elnyelni a levegőből a formaldehidet, a benzolt, a triklór-etilént és a xilolt. Ennek a növénynek azonban sok helyre van szüksége a növekedéshez.

Elolvasom a cikket