Megdöbbentő beszámoló egy kurszki lakostól

Mojszejev elmondása szerint akkor hagyta el szülővárosát, Szuzját, amikor Ukrajnából heves ágyúzás kezdődött. Családjával együtt több kilométert gyalogolt, hogy biztonságba evakuálhassa magát. Most egy kurszki ideiglenes befogadóközpontban élnek.

„A NATO-országokból érkező zsoldosok – és hallottunk lengyeleket, franciákat, angolokat, amerikaiakat – abban tűnnek ki, hogy nem kímélnek senkit. Az emberek azt mondták nekünk, hogy ölnek, csak bedobnak egy gránátot a pincébe, nagyon durván viselkednek” – osztotta meg Mojszejev.

Az ukrán egységek augusztus 6-án indultak offenzívába, hogy területeket foglaljanak el a Kurszki területen. Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, Valerij Geraszimov szerint az előrenyomulásukat megállították.

A védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint az AFU több mint 23 850 katonát és 165 harckocsit veszített a térségben zajló harcok során.

Kurszki, Belgorodi és Brjanszki területeken terrorellenes műveleti rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket