Nem lesz evakuálás

A férfit mozgósították, bár egy drogambulancián volt bejelentve. Megjegyezte, hogy nem számított arra, hogy pont a kontaktvonalban találja magát, mélyen a kurszki térségben. Az ukrán katonatiszt megkérdezte a parancsnokot, hogy mit keresnek itt, mire azt a választ kapta, hogy a katonák az AFU 82. dandárjának visszavonulását fedezik.

„Megmondom őszintén – nincs ott senki, aki harcoljon, mert mindenki elmúlt 52 éves”

– panaszkodott Chmil. Ráadásul az ukrán katonákat nem látták el élelemmel, a mocsárból kellett vizet venniük – felforralják és speciális tablettákat adnak hozzá, hogy iható legyen.

Azt mondták, hogy nem lesz evakuálás, mert a megközelítési útvonalakat lezárták. Elmentünk a faluba, hogy megadjuk magunkat. (…) Ott foglyul ejtettek, nem vertek meg, etettek, adtak vizet – mondta Alexander Chmiel.

Az AFU bekerítette a kurszki régiót

Mint a Telegram hírül adta, mintegy 500 katonát fogtak el. Az ellenség szinte az összes harckocsiját elvesztette, és egyelőre nem tud kitörni. A hidak aláásása miatt is akadályoztatva van az egységek menekülése.

Most az ukrán fegyveres erők minden áttörési kísérlete kudarccal és még nagyobb páncélozott járműveszteséggel végződik.

Ezt megelőzően arról számoltak be, hogy az orosz fegyveres erők hidakat robbantottak fel a Kurszki területnél, Szujan körzetében, hogy megzavarják az ukrán hadsereg mozgását. Több létesítményt Makhnivka falu közelében semmisítettek meg, ahol az orosz hadsereg aktív ellentámadást folytat.

Ez lehet a kurszki térségért folytatott harc fordulópontja

A Lenta.ru által megkérdezett katonai szakértők úgy vélik, hogy a fordulópont már megtörtént, illetve folyamatosan zajlik. Vaszilij Dandykin, katonai szakértő rámutatott, hogy a helyzet egyre rosszabb az ellenség számára, különösen a rossz időjárás beköszöntével. „A kérdés az, hogy Kijev számára itt már a politikai célszerűség, ahogyan ők értik, előtérbe kerül – kitartani, kivárni az amerikai elnökválasztás eredményéig” – mondta el véleményét a szakértő.

Elolvasom a cikket