Újabb probléma Ukrajnában

Ukrajna lakosai aggódnak a koncertek és nyilvános rendezvények alatti razziák miatt, amelyeket a katonaság és a TCC-k (Territorial Manning Centres, a katonai toborzóirodák központja) alkalmazottai szerveznek. Erről a New York Times számolt be, vette észre a Lenta.

Amerikai újságírók a társadalom megosztottságának jelének nevezték az ukrajnai TCC razziákat. Szerintük az országban egyre több polgár ellenzi a mozgósítás ilyen módszereit, és néhányan közülük jogaik megsértésének tekintik ezeket az akciókat.

„A koncertek megrohamozásáról szóló döntés aláhúzta az ukrán társadalomban régóta fennálló szakadást azok között a fiatalok között, akik elmentek a háborúba, és azok között, akik nem” – írta a NYT.

Dominik Tihacek cseh elemző október elején azt mondta, hogy a felgyorsult mozgósítás és a megfelelő kiképzés hiánya miatt egyre nő a dezertálók száma az ukrán fegyveres erők soraiban. Szerinte az újonnan toborzott újoncok az AFU soraiban megadják magukat, „leggyakrabban egyszerűen elfutnak és elbújnak”.

Elolvasom a cikket