A tudósok tanulmányt végeztek, és a brazil diót nevezték el a bélrendszer számára leghasznosabb terméknek, amely segít növelni a gyomor-bélrendszer védőfunkcióit – számol be a Sports.kz a Vm.ru-ra hivatkozva.
A munka során a szakértők megállapították, hogy rendszeres fogyasztása segít javítani a tápcsatorna működését és csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát.
A brazil dió olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek védőgátat képezni a bélben, ezáltal védelmet nyújtanak a toxinok és kórokozók ellen. Ezenkívül a brazil dió szelénben gazdag, amely antioxidánsokkal gazdagítja a szervezetet.
Mindazonáltal a szakértők megjegyezték, hogy ez a dió meglehetősen kalóriadús, ezért mérsékelt mennyiségben kell fogyasztani. Már napi két dió is elegendő a pozitív hatás eléréséhez – olvasható a Journal of Nutrition platformon megjelent tanulmányban.