A zöldség 97 százaléka víz, 100 grammonként mindössze 12 kalóriát, C-, E- és B-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat, köztük káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz.
Az uborka napi fogyasztásának előnyei
Alacsonyabb koleszterinszint: a zöldségben található antioxidánsok szabályozhatják a vérzsírszintet és csökkenthetik a koleszterinszintet. A zöldségben található keserűanyagok támogatják a szervezet inzulintermelését is, ami különösen előnyös a cukorbetegek számára.
Méregtelenítés: mivel az uborka sok vizet tartalmaz, serkenti a vizelettermelést. Ez viszont pozitív hatással van az emésztésre. Az uborkában található enzimek a fehérjék emésztését is megkönnyítik.
Antibakteriális tulajdonságok: a zöldség leküzdi a szájban lévő baktériumokat, amelyek rossz szagot okoznak.
Bőrápolás: igyon sok vizet, hogy bőre tiszta és feszes maradjon. De ha rendszeresen eszik uborkát, az fokozza természetes ragyogását.
Növeli a béta-karotin mennyiségét: mindössze 100 gramm uborka a napi béta-karotin-szükségletének majdnem 20 százalékát fedezi. Ez fontos a látás és az immunrendszer számára.