Az instant kávé jót tesz az egészségnek?

Az oldódó kávé a hagyományos kávé dehidratált formája. Az ilyen kávé előállításának két fő módszere van: a permetszárítás és a fagyasztva szárítás.

Az oldódó formában kapható kávé nagyrészt ugyanazokat a bioaktív vegyületeket tartalmazza, mint a hagyományos kávé. Tanulmányok kimutatták, hogy az instant kávé antioxidánsokat is tartalmaz az oxidatív stressz és a gyulladás ellen.

Az instant kávéban jelentős mennyiségű koffein is található. Igaz, ez kevesebb, mint a hagyományos főzött italban: csészénként körülbelül 62 mg, szemben a sima kávé 92 mg-jával.

Tudományosan is bizonyított, hogy a magas kávéfogyasztás, különösen az instant kávé, összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával. Bizonyítékok támasztják alá, hogy az instant kávé fogyasztása segítheti a testsúlykontrollt.

Az oldódó kávénak számos hátránya is van. Például ez tartalmazza a legtöbb akrilamidot a más formájú kávékhoz képest. Az akrilamidot az emberek számára potenciális rákkeltő anyagnak tekintik.

Az instant kávé ízesített változatai hozzáadott cukrot tartalmazhatnak. Ez zavarhatja a fogyást.

A hagyományos kávéhoz hasonlóan az instant kávé túlzott fogyasztása is szorongáshoz, emésztési problémákhoz és álmatlansághoz vezethet.

Elolvasom a cikket