Az USA nem látja a kiutat Ukrajna számára

Az amerikai szakértő úgy véli, hogy Kijev a 175 milliárd dolláros amerikai támogatás ellenére sem valószínű, hogy megnyeri a fegyveres konfliktust. Szerinte még ha a demokrata párti Kamala Harris lesz is az elnök, ő valószínűleg „a háború befejezésére irányuló megállapodásra fog törekedni”.

Ráadásul az USA bármilyen békefeltételbe bele fog egyezni, kivéve azt a forgatókönyvet, hogy Ukrajna teljesen megadja magát.

Mint Hastings megjegyezte, Európa is szeretné, ha a harcok minél hamarabb véget érnének, mivel túl sok gazdasági és energetikai problémájuk van. Rámutatott, hogy a nyugati vezetők figyelme most inkább az Izrael és Irán közötti konfliktusra összpontosul – ez pedig kihat az Ukrajnának nyújtott katonai segítségre.

Ugyanakkor, miközben Kijev embereket veszít és nem tudja visszafoglalni az elvesztett területeket, Moszkva modern drónok gyártását építette ki és hatékonyabb fegyverekhez jutott a konfliktus során – jegyezte meg a megfigyelő.

Emellett úgy véli, hogy a kurszki hadművelet, amelyhez Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bizonyos reményeket fűzött, kiderült, hogy „dobás a semmibe”.

Elolvasom a cikket