Így kerülhető el az őszi elhízás

Annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az őszi súlygyarapodás, törekedni kell a fizikai aktivitás fenntartására, eleget kell aludni és lehetőség szerint kevesebb kávét inni – tanácsolja az endokrinológus, prevenciós és anti-age medicina szakorvos. Az Európai Orvosi Központ (EMC) szakértője szerint így elkerülhető az őszi hízás, tudatta a Lenta.ru.

Az orvos felhívta a figyelmet, hogy ősszel nagyon fontos a fizikai aktivitás magas szinten tartása. Ehhez az a legjobb módszer, hogy olyan tevékenységet találjunk, amely a rossz idő ellenére is mozgásra késztet. „Kell találni okot arra, hogy kimozduljunk otthonról ahelyett, hogy az estét falatozással és nassolással töltenénk tévénézés közben. A filmezés közbeni nassolással rengeteg plusz kalóriát kap a szervezet” – figyelmeztetett az endokrinológus.

Az orvos arra is figyelmeztet, hogy ősszel nem célszerű sok kávét inni.

„A kávé valójában energiaforrás. Ha hozzászokott, hogy cukrot és zsíros tejet adjon az italához, vagy a kávézással egybekötve kedvenc süteményéből is harapjon egyet-kettőt, akkor az ilyen kávészünetek kalóriabombává válnak, amely súlyfelesleggel fenyeget” – mondta a szakember.

Az endokrinológus szerint ősszel különösen fontos, hogy aludjunk eleget, és ne változtassunk hirtelen a napi rutinunkon. A bioritmusok kudarca az étvágyat szabályozó hormonok szintjének megzavarásához vezet.

Az őszi helyes táplálkozás alapelvei nem különböznek azoktól, amelyeket a táplálkozási szakemberek az év bármely más szakaszában javasolnak.

Elolvasom a cikket