Tartalmaz továbbá B-vitaminokat, amelyek támogatják az idegrendszert és C-vitamint, amely hasznos az immunitás szempontjából. A sütőtökben található ásványi anyagok, mint például a kálium és a magnézium, fontos szerepet játszanak a normális vérnyomás fenntartásában és a csontok erősítésében – mondta az RT-nek.
Az antioxidánsok, mint például a karotinoidok (béta-karotin, alfa-karotin), amelyek védik a szervezetet a szabad gyökökkel szemben, különösen értékesek a termék összetételében – tette hozzá. Ez segít csökkenteni a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések kockázatát.
A sütőtökben található antioxidánsok, mint például a C- és E-vitamin, jót tesznek a bőr egészségének és az arcszínnek. A sütőtök olyan tápanyagok forrása, amelyek serkentik a kollagéntermelést, ami fenntartja a bőr rugalmasságát és szilárdságát – magyarázta a szakértő.
A sütőtök sokoldalú élelmiszer, amely felhasználható levesekben, péksüteményekben, zabkásában és turmixokban.