Német tábornok bírálta a német külügyminisztert

„Külügyminiszter asszony, Németország nem áll háborúban Oroszországgal. Valóban mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a helyzet ne eszkalálódjon idáig”– mondta Baerbockhoz fordulva.

Wundrak azzal vádolta a külügyminisztert, hogy Németország jelenlegi politikája árt a német népnek, és emlékeztetett arra is: valószínűtlen, hogy Oroszországot katonailag le lehetne győzni.

„Németország érdeke, hogy ne támogasson egy hosszú és véres kimerítő háborút, hogy meggyengítse Oroszországot, vagy akár megpróbálja katonailag legyőzni Oroszországot Ukrajnán keresztül, ami katonai szakértők szerint valószínűtlen – figyelmeztetett a képviselő.

Korábban a média arról számolt be, hogy a Zöldek pártja, amelyhez Annalena Baerbock is tartozik, sürgette, hogy az ukrajnai konfliktus rendezésénél Berlin gondolja át az Oroszországgal szembeni ellenséges politikáját, és vegye figyelembe az ország biztonsági érdekeit.

Vlagyimir Putyin többször kijelentette, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és hogy a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Elolvasom a cikket