Beiktatták Székelyudvarhely új polgármesterét

MH/ MTI
2024. október 21. hétfő. 20:34

A Hargita megyei város élére két választási ciklus után kerül ismét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott elöljáró. Szakács-Paál István a szavazatok 76 százalékával nyerte el mandátumát a június 9-i romániai helyhatósági választásokon, és a szövetségnek a közgyűlésben is többsége van. Szakács-Paál István ünnepi beszédében megköszönte a választóktól kapott bizalmat, és megtisztelőnek nevezte, hogy a székelyföldi városért dolgozhat.

A város korábbi, jelen lévő polgármestereit is köszöntette, Gálfi Árpád leköszönő elöljárónak külön megköszönte az elmúlt nyolc év munkáját. Rámutatott: társaival együtt tudatában van az irányukban megfogalmazott elvárásoknak, a vállalt felelősségnek, és hiszi, hogy mihamarabb elkezdheti megvalósítani ígéreteit.

„Nagyon sok lesz a munka, de én optimista vagyok a jövőre nézve” – mondta, aláhúzva, hogy Székelyudvarhelyen van jövő. Kifejtette: meggyőződése, hogy a város jövője „az emberi minőségen múlik”, azt pedig a környezet fejezi ki.

„A következő négy évben éppen ennek a környezetnek a megteremtése érdekében elkötelezettséggel, nyitottsággal, közösségi összefogással és innovatív szemlélettel fogom végezni a rám bízott feladatot” – ígérte a beiktatott polgármester.

Aláhúzta: számára a politika eszköz, hogy jobbá tegye a várost, és ehhez a munkához a Hargita megyei elöljárók, az RMDSZ bukaresti honatyái és az egyházi elöljárók segítségére is számít. A 19 tagú székelyudvarhelyi közgyűlés alakuló ülésén 15 önkormányzati képviselő tette le a hivatali esküt, másik négy lemondott mandátumáról, a helyükre kerülő képviselőket egy későbbi időpontban iktatják be.

A testületben az RMDSZ-nek 16, a Gálfi Árpád leköszönő polgármester vezette Székelyudvarhelyért Pártnak három önkormányzati képviselője van. Gálfi Árpád a napokban bejelentette: nem folytatja politikai pályafutását, de a regionális politikai alakulat elnöke marad.

Elolvasom a cikket