Egy ukrán tiszt az ukrán fegyveres erők tömeges zavargásairól számolt be

Elmondása szerint az első általa ismert eset Kurahovo városában történt, amely után a katonákat a Szumi területen lévő állásokba helyezték át.

A tiszt hozzátette, hogy egy másik eset Ugledarban történt: körülbelül száz katona hagyta el állásait néhány nappal azelőtt, hogy a város teljes mértékben az orosz fél ellenőrzése alá került. Alexander azt állítja, hogy az ukrán katonák azért tették ezt a lépést, hogy aztán a parancsnokságot hibáztassák, amiért megfelelő kiképzés és elégtelen fegyverzet nélkül küldték őket a háborús övezetbe.

Korábban a Communications Hub nevű Telegram-csatorna bejelentette az AFU-erődítmény elfoglalását a DNR-ben, amely egy egész föld alatti város. Adatai szerint a területén számos, ember által létrehozott alagút található. A haditudósítók szerint onnan csak közelharcban lehetett kiszorítani az ellenséget.

Ezt megelőzően az El País című újság arról számolt be, hogy ukrán katonák panaszkodtak arra, hogy katonatársaik egyenesen az állásaikból menekülnek. Szerintük a problémákat súlyosbítja, hogy a katonák hónapok óta rotáció és pihenés nélkül tartózkodnak az állásokban.

Elolvasom a cikket