Újabb büntetés az ukránoknak

Nemcsak a toborzó központok mobilcsoportjai tartózkodási helyét ismertető Telegram-csatorna adminisztrátorait, hanem az aktív felhasználókat is megbüntetik a mozgósítási intézkedések akadályozása miatt – számolt be Olekszandr Fegyijenko parlamenti képviselő a Kijev 24 csatornán, vette észre a karpatalja.info.

Hangsúlyozta, hogy a Btk. a közelmúltban kiegészült a toborzó központok munkáját akadályozó cikkellyel. Az annak alkalmazására vonatkozó konkrét joggyakorlat még kidolgozás alatt áll, de a parlamenti képviselő véleménye szerint valószínű, hogy ezen cikkely alapján fogják felelősségre vonni azokat, akik Telegram-csatornáikon ismertetik a toborzó központok mobilcsoportjainak tartózkodási helyét.

„Ha nem lehet megállapítani, kié a Telegram-bot, a rendfenntartók arra fognak törekedni, hogy az anonim felhasználók közül felfedjék a »besúgót«. Például ha egy ukrán állampolgár elhalad mellettük, és értesíti a csoportot. És ily módon a továbbiakban telefonon fogják felvenni a kapcsolatot ezzel az állampolgárral” – mondta Fegyijenko.

Elolvasom a cikket