Újra találkoznak a legutóbbi döntősök

MH/ MTI
2024. október 21. hétfő. 9:54

A két csapat június 1-én a londoni Wembley Stadionban zárta az előző BL-szezont, a Real Madrid 2-0-s sikerével története során a 15. alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupát. Összességében ez lesz a 16. egymás elleni összecsapásuk, a spanyolok vezetik az örökmérleget 7 győzelemmel, 5 döntetlennel és 3 vereséggel.

A madridiak hagyományosan erősek a német csapatokkal szemben, a legutóbbi 22 Bundesliga-gárda elleni meccsükből csak egyet vesztettek el, még a 2022/23-as kiírásban a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig otthonában. Hazai környezetben még ennél is régebben, a 2014/15-ös nyolcaddöntőben a Schalke 04-től kaptak ki.

A német együttes két forduló után vezeti a BL-tabellát, ráadásul 10-1-es a gólkülönbsége, legutóbb 7-1-re ütötte ki a Celticet.

A mérkőzés játékvezetője az erdélyi magyar Kovács István lesz.

A Dortmundhoz hasonlóan százszázalékos Aston Villa a BL-újonc, nyeretlen Bolognát látja vendégül, az AC Milan pedig hazai környezetben a Clubb Brugge ellen készül megszerezni első pontjait a sorozat mostani kiírásában. A két meccs után ugyancsak hat ponttal álló Juventus pedig a VfB Stuttgartot látja vendégül.

Elolvasom a cikket