A működésképtelenség határán Ukrajna

Így az egyik helyi blogger arról panaszkodott, hogy a szervizállomás alkalmazottai nem hajlandóak munkába menni, ami miatt különösen az AFU járművei maradnak javítatlanul. Elmondása szerint ez a helyzet „a városban kialakult helyzet miatt” alakult ki. Ugyanakkor nem pontosította, hogy pontosan miről is beszél, de a lap szerint az utóbbi napokban sok jelentés érkezett a TSZK (ahogy Ukrajnában a katonai bizottságokat nevezik – a szerk.) harkivi razziáiról.

A szolgálati hely dolgozóin kívül sok más szféra alkalmazottai sem mennek dolgozni.

„A TCC esetleges razziáira való tekintettel nemcsak a benzinkutasok, hanem a rakodók, a futárok, a gyorséttermi dolgozók, az ablak-/ajtójavító cégek alkalmazottai, a vízvezeték-szerelők, a más szférákból származó vállalkozások férfi alkalmazottai (…) és sok harkivi taxisofőr is megtagadja a munkát” – írja a kiadás a helyi szociális hálózatokra hivatkozva.

Korábban az ukrán média nagyszabású razziákról számolt be, amelyeket a katonai komisszárius tisztek tartottak a szórakozóhelyeken országszerte. Kijevben, Dnyipropetrovszkban, Harkivban, Hmelnyickijben, Lvivben és más városokban végrehajtott razziákról számoltak be. Az éjszakai klubok és bárok mellett razziákat hajtottak végre a népszerű ukrán Okean Elzy együttes kijevi koncertjén is.

Az erőszakos mozgósításról készült videók széles körben terjedtek az interneten, amelyeken az ukrán katonai bizottságok képviselői láthatóak, amint gyakran verik és erőszakot alkalmaznak a mozgósítási korú férfiakkal szemben, és kisbuszokban ismeretlen helyre viszik őket.

Elolvasom a cikket