A Munkáspárt bűnözők helyett kormánykritikusokkal tölti meg a börtönöket

MH
2024. október 22. kedd. 9:43
Frissítve: 2024. október 22. 9:44

Szeptemberben egyetlen nap alatt 2000 elítéltet – köztük súlyos szexuális bűncselekmények elkövetőit – engedtek szabadon Nagy-Britanniában. Ezen a héten újabb 1100 bűnöző szabadulhatott a brit munkáspárti kormány jóvoltából, amely célul tűzte ki a börtönhelyek felszabadítását – írja a Mandiner a The European Conservative-ra hivatkozva.

Kábítószer-kereskedők és csalók is lesznek a kedden szabaduló, második csoport között – írta a The Times, amelynek riporterei „megtudták”, hogy az intézkedések hatása legalább 2026 tavaszáig nem is fogja csökkenteni a börtönök zsúfoltságát.

A szexuális ragadozók és a drogdílerek szabadon bocsátásával párhuzamosan a brit bíróságok hosszú börtönbüntetéseket szabnak ki olyan személyekre, akik a három fiatal lány halálát okozó southporti késelés és az azt követő zavargások nyomán online kritizálták a brit állam bevándorláspolitikáját.

Tim Black, a Spiked rovatvezetője szerint „nem kétséges, hogy ezek az egyének durva érzelmeket fejeztek ki, (…) de a cenzúra nem fog megoldani semmit”.

Elolvasom a cikket