Elmenekült az Ukrán Fegyveres Erők egyik parancsnoka

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyik zászlóaljának parancsnoka „vágóhídra dobta egységét Krasznoarmejkoje közelében, Donyeck irányában” – mondta Volodimir Szoblova, az 58. dandár 49 éves harcosa, akit szeptember elején fogtak el az orosz csapatok – írja a RIA Novosztyi alapján a Lenta.ru.

Elmondása szerint a harcos elmenekült a csatatérről Shakhterszkbe. „Megkezdődött a támadás, és onnan mindannyian elmenekültek. Valószínűleg Shakhterszkbe” – jegyezte meg. A katona elmondása szerint nem hisz sem az Ukrán Fegyveres Erők parancsnokságának, sem Ukrajna elnökének, Volodimir Zelenszkijnek – számol be a Lenta.ru.

A katonatiszt beszámolt arról, hogy a zászlóaljat rábeszélték, menjenek a frontvonalhoz Krasznoarmejszk közelében. Azt ígérték nekik, hogy hat napon belül leváltják őket, de ez még húsz nap után sem történt meg.

Korábban a 113. területvédelmi dandár 120. zászlóalja 3. századának elfogott parancsnoka, Olekszandr Dolmatov arról számolt be, hogy szakaszát Ugledar közelében megsemmisítették.

Elolvasom a cikket