Ez az egyszerű módszer segít legalább tíz órát aludni éjszaka

Adeel ul-Haq alvásszakértő megnevezte azt az eljárást, amelynek segítségével két percen belül elalszik, és akár tíz órán át megszakítás nélkül tarthat az alvó állapot.

Adeel elárult néhány titkot arról, hogyan lehet jól aludni éjszaka, és végül elmondta, hogy ő maga mit használ arra, hogy körülbelül száz másodperc alatt elaludjon.

„Mindig igyekszem naponta egy órát mozogni, ez lehet bármi, a sétától kezdve a konditerembe járásig. A végzett gyakorlatoknak nem kell nehéznek lenniük” – árulta el a szakértő.

„Este hat óra után azonban soha nem sportolok intenzíven, mivel a tanulmányok szerint ez negatívan befolyásolhatja az alvást. Számomra a kora reggeli edzés lehetővé teszi, hogy a napi rutinomat végezzem, és ne érezzem magam fáradtnak. Amikor lefekszem az ágyba, kevesebb mint két perc alatt el tudok aludni” – tette hozzá. Tudnia kell, hogy a lefekvés előtt fogyasztott fűszeres ételek növelhetik a gyomorégés és az emésztési zavarok esélyét, és az olyan ételek, mint a piros- vagy csilipaprika, megemelhetik a testhőmérsékletet, amely megnehezíti az elalvást.

Próbáljon meg olyan ételeket fogyasztani a nap folyamán, mint a mandula, a pulyka, a kivi, a lazac, a makréla és a fehér rizs, amelyek biztosítják az alváshoz szükséges, létfontosságú tápanyagokat.

Adeel elárulta, hogy soha nem használ kütyüket a hálószobában, ez tabu. Emellett kellemes hőmérsékletet teremt az alvóhelyiségben, amely 16,5 Celsius-fok körül van, mivel hidegebb szobában könnyebb elaludni. A szakértő azt is ajánlotta, hogy legyen egy rendszeres rutinunk, mondván, ha hozzá tudjuk szoktatni a szervezetünket ahhoz, hogy ugyanabban az időben aludjunk el és ébredjünk fel, akkor az alvásunk is javulni fog.

Elolvasom a cikket