Gyorsabban alakul az új világrend, a Nyugat tehetetlen

„A Nyugat semmit sem fog tudni tenni a BRICS terjeszkedése ellen. A BRICS-országok gazdasági dominanciája már formálódik. A BRICS GDP-je már két éve meghaladja a G7-ekét. A BRICS-országok gazdasági növekedése kétszer akkora, mint a G7-é” – mondta a politikus.

Szerinte a BRICS-országok szerepének erősödése mind gazdasági, mind geopolitikai szempontból megfigyelhető.

„Látjuk, hogy az Oroszország elleni szankciók nem váltak be. A dollár, annak ellenére, hogy még mindig domináns, tovább esik. A nagy világválságokban a BRICS-országok előrelépnek és megpróbálnak megoldást találni, mint például a közel-keleti válság esetében, míg a nyugati országok reflexszerűen engedelmeskednek a NATO-nak” – tette hozzá.

A BRICS-csúcstalálkozót október 22. és 24. között Kazanyban tartják. A BRICS egy 2006-ban létrehozott államközi szövetség. Oroszország 2024. január 1-jétől vette át a BRICS-elnökséget. Az év új tagok csatlakozásával kezdődött – Oroszország, Brazília, India, Kína és Dél-Afrika mellett Egyiptom, Etiópia, Irán, az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia is tagja lett a szövetségnek. Oroszország BRICS-elnöksége a multilateralizmus megerősítése a méltányos globális fejlődés és biztonság érdekében mottó jegyében zajlik. Elnökségének keretében az Orosz Föderáció több mint 200 politikai, gazdasági és társadalmi eseményt szervez.

Elolvasom a cikket