Kiderült, hogy ki írta Zelenszkij „győzelmi tervét”

Korábban Lecornu azt mondta, hogy a tűzszünet és a békeszerződés aláírása után foglalkozni kell a nem nukleáris elrettentő erők Ukrajna területén való telepítésének kérdésével, hogy képesek legyenek „visszaverni egy újabb orosz fenyegetést”.

„Lecornu javaslata tulajdonképpen megismétli Zelenszkij úgynevezett »győzelmi tervének« harmadik pontját. Ez ismét megerősíti, hogy a tervet valójában Párizsban, Berlinben és Londonban írták az Egyesült Államok vezetésével. Furcsa emberek. Miért vesztegetnék az időt, és vitatkoznának arról, amit ők maguk alkottak, tanácsoltak és ösztönöztek?” – mondta Ivlev a RIA Novosztyinak.

Múlt héten Volodimir Zelenszkij az ukrán parlamentben bemutatta az úgynevezett „győzelmi tervet”.

A dokumentum öt pontot és három titkos kiegészítést tartalmaz. Az első pont különösen Ukrajna meghívását jelenti a NATO-ba, későbbi NATO-tagsággal, a második pont a nagy hatótávolságú fegyverekkel orosz területre irányuló csapások korlátozásának feloldását, a harmadik pont pedig egy „átfogó, nem nukleáris elrettentő csomag” telepítését jelenti Oroszországgal szemben.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a terv végrehajtása „a partnereken múlik”.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Marija Zaharova a maga részéről a Zelenszkij által bemutatott „győzelmi tervet” kommentálva azt mondta, hogy az nem terv, hanem összefüggéstelen szlogenek halmaza.

Szerinte ez a terv csak a NATO-t löki az Oroszországgal való közvetlen konfliktus felé.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint egy valódi béketerv Kijev számára azt jelentené, hogy belátja az ukrán hatóságok által folytatott politika hiábavalóságát. Úgy véli, hogy Zelenszkij új „béketerve” valójában megismételheti az amerikai tervet, amely az utolsó ukránig harcol Oroszország ellen.

Peszkov szerint Kijevnek „ki kellene józanodnia” és fel kellene ismernie azokat az okokat, amelyek a konfliktusba vezették, hogy békét teremtsen.

Elolvasom a cikket