Kiderült, küld-e csapatokat Észak-Korea Ukrajnába

„Nem érzem szükségét, hogy kommentáljam az alaptalan pletykákat, amelyek célja a kapcsolatok megrongálása és nemzeti megítélésünk beszennyezése” – mondta.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Phenjan és Moszkva kapcsolatai legitimek és együttműködésen alapulnak.

A dél-koreai egyesítési minisztérium szóvivője válaszul közölte, hogy Észak-Korea soha nem ismerte el erőinek bevetését, mert az illegális cselekedetnek minősülne. Mint a szöuli orosz nagykövetség hangsúlyozta, a Észak-Koreával való együttműködés a nemzetközi jog keretein belül történik, és nem irányul Dél-Korea biztonsági érdekei ellen.

A múlt héten Yun Seok-yol dél-koreai elnök hírszerzési állításokra hivatkozva arról számolt be, hogy Észak-Korea állítólag úgy döntött, hogy négy, összesen 12 000 fős dandárt küld az ukrajnai harci övezetbe. Az Egyesült Államok ugyanakkor közölte, hogy nem rendelkezik az információt megerősítő adatokkal.

Mark Rutte NATO-főtitkár azt mondta, hogy a szövetség sem tudja ezt megerősíteni. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a maga részéről felhívta a figyelmet a szöuli és a Pentagon ellentmondásos információira.

Maga az orosz vezető még tavaly képtelenségnek nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Moszkva állítólag észak-koreai önkéntesek küldését kérte volna az NWO számára, mivel erre nem volt szükség.

Elolvasom a cikket