Sokáig tizenegyesből sem ment a gólszerzés, aztán jött a 92.perc

A Juventus szurkolói számára nemcsak az eredmény, de a mutatott játék is nagy csalódás volt – tudósított az nso.hu.

Két kisebb helyzettel nyitottak a vendégek, majd az ezúttal is visszavont középcsatárként bevetett Deniz Undav hagyott ki egy kecsegtető lehetőséget.

Ermedin Demirovic volt az ék ezúttal is a stuttgartiaknál, akinek az ötös jobb sarka elől leadott lövését a 28. percben Mattia Perin nagy bravúrral a kapufára tolta – ekkor már egyre hangosabb fütyült a hazai közönség. A hajrában ismét nagyot kellett védenie Perinnek, ekkor Undav közeli fejesénél. A kapus egyébként nem sokkal a mérkőzés előtt hosszabbított, miként a védő Federico Gatti, aki a kispadon kezdett, Pierre Kalulu védőtársa középen ugyanis a 33 esztendős Danilo volt.

A szünet után a VAR hosszas vizsgálódás után visszavonta Undav találatát, majd Perin védte a nagy kedvvel futballozó Jamie Leweling, aztán Enzo Millit veszélyes lövését is. Thiago Motta, a hazaiak mestere a szünet után nem sokkal harcba dobta a Timothy Weah, Andrea Cambiaso, Manuel Locatelli triót, majd a veszélytelenül játszó Dusan Vlahovics helyére beküldte a 18 éves Vaszilije Adzsicsot – aki balszélső és középső támadó középpályás.

Visszább vett a hajrára a támadásokból a VfB, de Danilo összehozott teljesen fölöslegesen egy büntetőt, és kiállíttatta magát – Enzo Millot büntetőjét azonban védte egy villámgyors vetődéssel Perin! A francia játékosnak ez volt a második kihagyott tizenegyese ebben az idényben.

Adzsics kihagyott egy helyzetet ezt követően, ez lett volna csak az igazi fordulat, ha nyer a Juventus ilyen helyzetből, de ez volt az egyetlen kihagyott ziccer ezen a mérkőzésen, amelyet góllal büntettek: a vendégek csereembere, El BilalTouré megszerezte első találatát a BL-ben. A gólpasszt persze, hogy Enzo Millot adta.

Juventus (olasz)–VfB Stuttgart (német) 0–1 (El Bilal 90+2.)
Kiállítva: Danilo (84., Juventus)

Elolvasom a cikket