Szoboszlaiék Gulácsiék vendégei lesznek, rangadó Barcelonában

MH/ MTI
2024. október 22. kedd. 9:54

Az angol Premier League-ben listavezető Vörösök középpályása – aki pénteken ünnepli 24. születésnapját – visszatér korábbi sikerei színhelyére: a magyar válogatott csapatkapitánya 2021 és 2023 között két és fél évig volt a lipcsei klub futballistája, és a német együttesben nyújtott teljesítménye keltette fel a Liverpool figyelmét is.

Ami a mostani találkozót illeti, a tétmérkőzésen szeptember 14. óta hibátlan mérleggel rendelkező Pool az esélyese papíron az összecsapásnak, ugyanakkor a Bundesligában második helyen álló Leipzig a német bajnokságban még veretlen, hazai pályán pedig október 2-án szakadt meg a február 13. óta tartott veretlenségi sorozata. A BL legutóbbi fordulójában ugyanis a Juventus 3–2-es győzelemmel vitte el a három pontot Lipcséből.

A szerdai csúcsmérkőzést a spanyol bajnokságban listavezető FC Barcelona játssza a Bundesligában éllovas Bayern Münchennel. A 33-szoros német bajnok impozáns mérleggel rendelkezik katalán riválisával szemben: a bajorok a BL-ben 2015 májusa óta nem veszítettek meccset a Barca ellen, ráadásul legutóbbi négy egymás elleni találkozójukon a Bayern 11 gólt szerzett és egyet sem kapott.

A Vincent Kompany vezetőedző irányításával a szakértők szerint újra csúcsfutballt játszó müncheniek most letesztelhetik tudásukat, ellenfelük ugyanis a jelenlegi idényben otthon még egyetlen pontot sem veszített. Az összecsapás a két sztárcsatár, a bajor klubban futballozó Harry Kane és a katalán gólfelelős, exbayernes Robert Lewandowski csatája is lesz egyben.

A tétet növeli, hogy már mindkét együttesnek van veresége. A tavaly BL-döntős Internazionale szerdán a Young Boys vendégeként lép pályára, és nagy meglepetés lenne, ha az olaszok pontot veszítenének, a svájci együttes ugyanis két kör után szerzett gól nélkül sereghajtó az alapszakaszban.

A BL-t nagyszerű formában kezdő francia Brest az idény meglepetéscsapata lehet, ugyanakkor a Salzburg és a Sturm Graz legyőzését követően most keményebb rivális következik a számára, mégpedig a német bajnoki címvédő Bayer Leverkusen, amely szintén két sikerrel rajtolt a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Premier League-ben címvédő, tavaly BL-győztes Manchester City ezúttal a Sparta Prahát látja vendégül, míg az Atlético Madrid a francia Lille-t, az Európa-liga-győztes Atalanta pedig a skót Celticet fogadja.

Elolvasom a cikket