Újabb fordulópontot jelentett be Zaluzsnij

Az ukrán katonai pilóták egy csoportja, akiket Nagy-Britanniában képeztek ki pilótaképzésre, befejezte a tanfolyamot és hamarosan Ukrajnába érkezik – közölte Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők volt főparancsnoka, jelenleg Ukrajna brit nagykövete, vette észre a ria.ru.

A We Are Ukraine ukrán tévécsatorna szerint Zaluzsnyij részt vett az AFU Nagy-Britanniában kiképzett pilótái 3. évfolyamának diplomaosztó ünnepségén.

„Remélem, hogy (a pilóták – a szerk.) jól felkészültek, és az oktatók nem okoztak csalódást. Mindenesetre hamarosan ezek a srácok harcba mennek” – idézte őt a tévécsatorna a Telegram-csatornáján.

Korábban a brit védelmi minisztérium közölte, hogy az ország 2025 végéig meghosszabbítja az ukrán katonák számára az Interflex képzési programot. Megjegyezték, hogy e program keretében Nagy-Britannia már több mint 45 ezer ukrán katonát képzett ki a 2022-es indulás óta.

Az ukrán katonák kiképzésére irányuló Interflex kiképzési művelet 2022 júniusában indult. A programban Nagy-Britannián kívül a skandináv és balti országok, Ausztrália és Kanada is részt vesz.

Elolvasom a cikket