Újabb halálos dróntámadás Ukrajnában

MH/ MTI
2024. október 22. kedd. 16:36

Mintegy 60 drónnal támadta az orosz hadsereg keddre virradóan Ukrajnát, az északkelet-ukrajnai Szumi városa elleni légicsapásokban legkevesebb három ember meghalt, köztük gyerekek – közölték kedden városi tisztségviselők és a hadsereg.

Ihor Kalcsenko, Szumi megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy a megyeszékhelyet kedd hajnalban érő légicsapások az egyik lakónegyedet és a létfontosságú infrastruktúrát rongálták meg. A kormányzó képeket is közzétett füstölgő romokról és megrongálódott lakóépületekről. A Szumi megyei katonai közigazgatás jelentése szerint az egyik légicsapás lerombolt egy többemeletes lakóépületet.

A dél-ukrajnai Herszon városában helyi tisztségviselők jelentése szerint egy nő megsebesült, amikor az egyik drón egy buszmegállóba csapódott.

Az Ukrajna ellen indított mintegy 60 drónból az ukrán légvédelem 42-t megsemmisített az ország középső, déli és keleti területei felett, tíz légi csapásmérő eszköznek pedig „nyoma veszett” – közölte a hadsereg.

Szumi megyében egyre gyakoribbá váltak az orosz légitámadások azóta, hogy augusztusban az ukrán hadsereg területeket foglalt el Oroszországnak az ukrajnai területtel határos kurszki régiójában.

Elolvasom a cikket