A Politikai Foglyok Szövetségének megemlékezése Zalában

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Zala Vármegyei szervezete október 22-én a Kommunizmus Áldozatainak Emlékmúzeumában, azaz az ÁVH egykori zalaegerszegi, Mártírok úti börtönében tartotta ötvenhatos megemlékezését – írja a ZAOL.

A POFOSZ Zala Vármegyei szervezete és elnöke, Kiss Bódog Zoltán felhívást intézett az egykori zalai 1956-os forradalmárok és szabadságharcosok hozzátartozóihoz, hogy a gyűjtsék össze az általuk őrzött tárgyi emlékeket, relikviákat, így ezen a módon közösen emlékezzenek az egykori eseményekre, hősökre. A kezdeményezést hagyományteremtő céllal indították el, amelyhez csatlakozott a Kiss Bódog Zoltán által felolvasott, az elhunytakra emlékező névsor is.

A 35 éve alakult POFOSZ fontosnak tartja, hogy a fiatalok ne felejtsék el elődeik szabadságért tett áldozatvállalását. A zalaegerszegi diákok ezért interjúkat készítettek 1956 témakörében, amelyeket le is vetítettek a megemlékezésen. A Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesülettel közösen szervezett rendezvény baráti beszélgetéssel zárult.

Elolvasom a cikket