„Az Európai Parlament nem hagyja magára azokat, akik a demokráciáéért küzdenek”

MH/MTI
2024. október 23. szerda. 13:31

Az 1956-os magyarországi hősök öröksége emlékeztessen arra, hogy a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelemnek öröknek kell maradnia, ahogy az Európai Parlament sem hagyja magára azokat, akik a demokráciáért lépnek fel – jelentette ki az Európai Parlament elnöke az 1956-os forradalom 68. évforduló alkalmából Strasbourgban szerdán.

Emlékezzünk azokra a bátor nőkre és férfiakra, akik kiálltak a demokrácia mellett, akik feláldozták életüket a szabadságért – fogalmazott Roberta Metsola az EP plenáris ülésén napirend előtti felszólalásában.

Tisztelettel adózunk mindazok rendkívüli bátorsága előtt, akik a szovjet agresszió áldozatai lettek – fogalmazott az EP-elnök, majd úgy folytatta: „Hatvannyolc évvel a forradalom után emlékezünk 1956 hőseire, kifejezzük tiszteletünket”.

Örökségük emlékeztessen arra, hogy a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelemnek öröknek kell maradnia – tette hozzá az EP elnöke, kijelentve: az Európai Parlament nem hagyja magukra azokat, akik a demokráciáért lépnek fel .

Elolvasom a cikket